5. Arbeidsduur & werktijden

In hoofdstuk 5 van de cao is onder andere informatie te vinden over de arbeidsduur en werken op zaterdag, zondag en feestdagen. Klik hier om direct naar de cao te gaan.

Standaard en bijzondere regeling voor de werktijden

De standaardregeling geldt voor medewerkers die ruimte hebben om zelf hun werktijden te bepalen. Als de standaardregeling niet geldt, dan geldt de bijzondere regeling. Dit is het geval als de werkgever de werktijden van de medewerker vaststelt of als de medewerker in een rooster werkt. De bijzondere regeling geldt voor bepaalde functiegroepen maar wordt op individueel niveau toegepast en in de arbeidsovereenkomst overeengekomen. Voor meer informatie over de standaardregeling of de bijzondere regeling, kijk in de cao art 5.4 en 5.5.

Dagvenster

Het dagvenster is van toepassing op medewerkers voor wie de standaardregeling geldt. Het dagvenster is van maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 22:00 uur.

Werktijden en pauze

De maximaal toegestane werktijd is 11 uur per dag en 50 uur per week. De medewerker die meer dan 5,5 uur op een dag werkt moet minimaal een half uur pauze nemen. Deze pauze kan eventueel gesplitst worden in twee keer een kwartier. De medewerker die meer dan 10 uur per dag werkt heeft recht op 45 minuten pauze. Deze pauze kan gesplitst worden in twee tot drie momenten, die elk minimaal een kwartier duren. Uitgebreider informatie over werktijden en pauze is te vinden in de cao art. 5.4, art. 5.5 en de arbeidstijdenwet.

Bedrijfstijd

De bedrijfstijd verschilt per locatie. Bedrijfstijden zijn de tijden waarop medewerkers het gebouw in kunnen of het terrein op kunnen. Deze tijden wijken af van de tijden waarop de locaties voor het publiek toegankelijk zijn (als dat van toepassing is). De bedrijfstijd is als volgt:

  • Raadhuis Amstelveen en Witte villa: maandag t/m donderdag van 7:00 uur tot 19:00 uur en op vrijdag van 7:00 uur tot 17:00 uur
  • Werf: maandag t/m vrijdag van 7:00 uur tot 17:00 uur
  • Elsenhove: maandag t/m zondag van 8:00 uur tot 17:00 uur
  • Escapade, Sportlaan en Amsterdamse weg: van 7:00 uur tot 16:15 uur.
  • Op de overige locaties (Raadhuis Aalsmeer en Zorgvlied) wisselen de openingstijden

Plaatsonafhankelijk werken

Wanneer werkzaamheden niet plaatsgebonden zijn kan de medewerker een verzoek doen bij de leidinggevende om thuis of op een andere locatie te werken. Is de leidinggevende akkoord, dan krijgt de medewerker toegang tot de digitale werkomgeving.

Deel dit artikel:

Kun je niet vinden wat je zoekt? Probeer de zoekfunctie!